skip to Main Content
+31(6) 206 121 73 marcel@sennema.net

APM terminals

apm terminals

May 2015 – July 2016: Applicatie Architect APM Terminals BV

C#, SQL Server, Angular, BPMN, NService bus, Service orientation, Scrum, Azure, Terminal logistics, Bizagi, Single page application

APM terminals wil haar businessmodel veranderen om de opbrengsten van de ‘land-kant’ van haar operaties te optimaliseren. Er is een strategie ontwikkeld die onder meer het aanbieden van nieuwe services via een nieuw kanaal omvat: het Customer Dialog Platform. Op dit platform hebben gebruikers een gepersonaliseerd inzicht in de business die zij doen met 78 containerterminals van APM Terminals.

Het belangrijkste aspect bij het ontwikkelen van het platform is customer focus: de processen van de klant bepalen hoe de informatie wordt gepresenteerd. Het is mijn verantwoordelijkheid een op Azure gebaseerde service-oriented architectuur te ontwerpen die het fundament vormt voor de huidige en toekomstige integratie van interne en externe applicaties. De scope van deze architectuur is uiteraard breeder dan alleen CDP. Naast het ontwerp van de architectuur ben ik ook verantwoordelijk voor de implementatie van de architectuur in CDP door het developmentteam. Ik participeer in het scrum-gebaseerde developmentteam van CDP, waar ik zowel de rol heb van technical lead als van business analyst. Van de verschillende services die in de eerste release door CDP ondersteund worden, heb ik de volgende processen ontworpen: Customer Information Dashboard (waar is welke container en wat is de status), Distributed User Management, Terminal Appointments en Online Payments. Het systeem is eind 2016 live gegaan.

Back To Top