skip to Main Content
+31(6) 206 121 73 marcel@sennema.net

Centraal Bureau Statistiek

cbs logo

September 2004 – Oktober 2005: Centraal Bureau Statistiek: Architect/teamleider: PRODONNA-Quat

C#, XML, XSD, PDF en SQL server 2000, Prince2, RUP, UML, SOA, Wenbservices, Rational tools: XDE, Clear Quest, Requisite Pro en Clear Case 

Herontwerp en implementatie van een deel van de productie software van het CBS. Met PRODONNA-Quat wordt een groot deel van de statistieken van het CBS geproduceerd. PRODONNA-Quat omvat: het samenstellen van vragenlijsten en het uitsturen daarvan. Vragenlijsten worden aangemaakt in PDF voor verdere verwerking door de drukker, in HTML voor online vergaring van de gegevens en een aantal interne formaten die verwerkt worden door andere systemen binnen het CBS. Het geheel is windows forms based en maakt gebruik van een multi-tier architectuur die gebaseerd is op webservices. Mijn verantwoordelijkheid is het ontwerp van de architectuur van PRODONNA-Quat en het als meewerkend voorman aansturen van het bouwteam. Daarnaast is het coachen van de andere architecten binnen het CBS onderdeel van de opdracht.

Februari 2004 – Augustus 2004: Centraal Bureau Statistiek: Architect/teamleider:  Handhaving systeem

VB 6.0, XML, XSD en SQL server 2000, Prince2, RUP,UML, Rational tools: Rose, Clear Quest, Requisite Pro en Clear Case

Het handhavingsysteem richt zich op handhaven van de CBS wetgeving (per 1 januari 2004 vernieuwd) met betrekking tot het inleveren van enquêtes. Het betreft een systeem dat de workflow ondersteunt. Input wordt gevormd door verschillende andere systemen waarmee de enquêtes worden gegenereerd en opgevolgd. Het systeem is vanaf scratch nieuw ontworpen en geïmplementeerd.

Mijn verantwoordelijkheid is het ontwerp van de technische architectuur en het als meewerkend voorman aansturen van het bouwteam, de systeem-testers en het team van specifiers.

Back To Top